Madera kulinarnie to bogactwo ryb i owoców morza. Groźnie wyglądający, ale jak smaczny pałasz lub lokalne lapas (skałoczepy) serwowane z…
Madera kulinarnie to bogactwo ryb i owoców morza. Groźnie wyglądający, ale jak smaczny pałasz lub lokalne lapas (skałoczepy) serwowane z…
Na przełomie sierpnia i września Madera pokazuje jak bardzo jest winna. Odsłania soczyste grona winogron, mieni się kolorami zwiewnych girland,…
Klucząc w labiryncie wąskich, weneckich uliczek można stracić rezon turysty wyposażonego w gadżety XXI wieku. Cel wedle wskazówek GPS jest…
Truman Capote twierdził, że „być w Wenecji, to jakby zjeść całe pudełko czekoladek z likierem naraz…” i o ile odnosiło…
Kijów dobrą kuchnią stoi. Miasto odsłania swoje kolejne oblicze pod postacią nietuzinkowych restauracji z kulinarnym majstersztykiem. Lokalna kuchnia serwowana jest…
Maltańska kuchnia jest…jak Malta. Wielokulturowa, różnorodna i jednocześnie bardzo wyrazista w swojej inności. Wyspa czerpie garściami z kulinarnego doświadczenia kolejnych…
Budapeszt to niezwykle ambitne miasto. Nie dość, że serwuje rewelacyjną kuchnię – zarówno w międzynarodowych wariacjach, jak i tradycyjnej prostocie,…
Bratysława to esencja słowackiej kuchni. Bezlik restauracji, knajpek, kawiarni i pubów uraczy nas tradycyjnymi daniami, rozsmakuje w ziemniaczano-mącznych kombinacjach. Nie…